Alegerea celor mai importante teme de nunta

Teme de nunta

Una dintre cele mai interesante atributii ale tinerilor logoditi  este de a face planurile de nunta, care decid toate detaliile importante pentru cea mai mare zi din viata . Există mai multe decizii de luat,  prin alegerea de a merge pe o temă generală pentru nunta ta, va face procesul de planificare, mult mai ușor. Veti fi capabil sa obțineti un rezultat mai coerent și planurile de nunta vor merge mult mai lin atunci când lucrați la o temă.

Iată câteva aspecte importante de luat în considerare:

Rural or urban ?

ceremonie_petrecere

Când vine vorba de o temă, decizia cea mai de bază este dacă să se meargă pe rural sau urban. Numai tu vei ști care dintre acestea vă va permite să se adapteze stilul dumneavoastra. În mod normal , aceste teme depind de locația – de care dispui  în țară sau la oraș?

Dar pentru a alege una sau alta, nu înseamnă că puteți avea o temă rurala doar daca aveti la țară locatia sau o temă urbana moderna, edgy pentru un eveniment de oraș. Poți să te joci cu ideile de temă și de locație pentru a se potrivi exact ceea ce vrei (ex. in oras gasesti restaurante cu tema traditionala , taraneasca)- e ziua ta, după toate! teme de nunta ruralaLuați în considerare, de exemplu,  o temă modernă într-un hambar din mediul rural, sau adăugând o tema traditionala intr-o locatie moderna de oraș . Limita este inexistenta.

Teme de sezon

Un alt mod popular de  tematica pentru nunta dvs. este de a le potrivi cu sezonul în care se va ține evenimentul. Acest lucru nu înseamnă că pentru o temă de iarnă veți merge toti afară și să purtati fulare din blană  de vulpe pentru toti invitatii, dar vă permite să luati elemente care sunt în special asociate cu anotimpurile și să le utilizati pentru a crea accente, pentru a îmbunătăți aspectul general.  De exemplu, luați în considerare primavara ca o temă: ai putea avea pachete de flori de primăvară și umbrele de soare mici, pentru a adăuga acel ceva.

Sau, șlapi și găleți de nisip pentru o nunta de vara. Există atât de multe moduri de a face anotimpurile sa lucreze pentru tine, dar cel mai bine pentru tine este ca tema sa se potrivească cu anotimpul in care are loc evenimentul.  Așa cum ar fi dificil sa ai o tema de vara in Decembrie .

Oricare ar fi tema de nunta aleasa, lucrând  la o temă veți observa că toate elementele vor veni împreună mai natural. Veți restrânge opțiunile dumneavoastră și in timp ce lucrați la aceasta tema unele cerințe vor deveni evidente în timp ce altele se vor dovedi inutile.    Ca la orice planificare de eveniment, gândirea optimista și o abordare lentă și constantă se va încununa inevitabil cu succes.

În căutarea pentru invitații de nunta care sa se potrivească  temei alese, www.cataloginvitatii.ro , va pune la dispoziție cataloage cu sute de modele de invitații care ating fiecare tema propusa, fie rurala sau urbana,  fie o tema de sezon: primăvara, vara, toamna si multe alte teme care va pot inspira in alegerea tematicii pentru nunta.

Invitatii cu dantela

Trendul anului 2014

dantela

Invitații cu dantela

Dantela a fost utilizata pe scară largă în ținuta doamnelor pentru moda de zi cu zi, oferind pentru femei “, topuri, bluze, fuste, rochii si lenjerie.

gorgeous-vintage-lace-wedding-long-dresses

Draparea invitației cu tesatura de dantela este frumoasa pentru că oaspeții nu vor avea doar posibilitatea de a admira designul, dar ei pot simți, de asemenea, textura de dantelă.

Cataloginvitatii va pune la dispoziție modele cu motiv de dantela ce satisfac trendul anului.

 

 

Cod invitație 2552 Catalog Maia – pret 1.98 ron

Cod invitație 2539 Catalog Maia – pret 1.79 ron

Cod invitație 20439 Catalog Perla – pret 1.74 ron

Cod invitație 1094 Catalog Perla – pret 2.30 ron

Cod invitație 5312 Catalog Maia – pret 2.15 ron

Cod invitație 3655 Catalog Maia – pret 3.80 ron

Cod invitație 60265 Catalog Deluxe – pret 3.10 ron

 

Cod invitație 70757 Catalog Deluxe – pret 3.60 ron

Cod invitație 50442 Catalog Deluxe – pret 5 ron

Cod invitație 30012 Catalog Onix – pret 0.80 ron

Ei bine, rolul de lider de astăzi este atribuit invitatiilor de nunta cu model dantela, care pot fi ultra-feminine si DA acestea arata delicat, frumos și seducător, atrăgător și senzual, de asemenea. Dacă sunteți pe cale sa faceti o planificare sau veti avea o nunta vintage sau o temă rustica, nu există nici o alegere mai buna decat invitatiile de nunta dantelă.

invitatie nunta kim kardasian

Invitatia de nunta 2014 a cuplului Kim Kardashian si Kanye West

Invitatia cuplului Kim Kardashian si Kanye West se rezuma la un Carton negru tipărit cu auriu.Invitatie-kim

Clasic si simplu sunt cele doua cuvinte care ar caracteriza invitația de nunta.kimye-wedding

In invitatie nu este specificata locatia unde va avea loc evenimentul.

 Invitatia de asemenea, salută oaspeții si ii invita la o cina in Paris  cu o noapte inainte de nunta de peste mări (Florenta), iar oaspeții au trebuit să confirme prezenta pana pe data de 2 mai.

In fapt nunta a avut loc in Florenta, Italia , a fost o nunta privata cu o ceremonie in prezenta familiilor si prietenilor.

Sa confirmat faptul că lui  Kanye și Kim le-a fost refuzat permisiunea de a se căsători la Versailles. Un purtator de cuvant pentru site-ul Patrimoniului Mondial a declarat ca rapper-ul nu au fost considerat suficient de distins de o ceremonie in aceasta locatie. În schimb, le-am fost oferit un tur privat cu ghid vineri, odată ce turistii au plecat.

invitatia de nunta

Lucruri pe care nu le știai despre invitația de nunta

Invitația de nunta

Există o lungă istorie în evoluția Invitației așa cum o știm astăzi .

Cum au apărut  ? Cine le-a folosit ? Cum a fost compusa  formularea ? Cum au fost livrate ? Care a fost impactul tiparului ? De ce invitațiile curente par să urmeze un stil consistent ? De ce este caligrafia atât de populara ?

A cunoaște istoria și tradițiile din spatele invitației sociale vă va ajuta în selecția dumneavoastră . Puteți face apoi excepție de la ” standardele ” actuale și în continuare în conformitate cu standardele acceptate social . Sau dacă doriți , puteți crea o invitație noua , unica, care vă va stabili în afara standardelor si  încă să fie încă de bun gust .

Doar pentru Elite . . .
Invitațiile la evenimente sociale au fost utilizate de aristocrația din Anglia și Franța , probabil, începând din secolul al 18-lea . Pentru asta va trebui sa mergem înapoi o sută sau 200 ani, pentru a găsi bazele de la care a început tradiția invitației .

Regi , Regine, Lorzi , Duci , Ducese , sau în vernaculara de astăzi , ” Înalta Societate ” invitau colegii lor la evenimente sociale cu scrisori scrise de mână, anunțuri ale evenimentului . Acestea au fost  scrise de către soția , majordomul sau secretarul . Scrisul a fost un semn de educație . Chiar și după apariția tiparului , aristocrația a scris invitații de mana  ” producția de masă “, ar fi fost considerata de prost gust .

caligrafiephpThumb_generated_thumbnailjpg

Caligrafie
În acele zile , societatea nu se desfășura în grabă , și cei mai mulți care scriau si puteau citi aveau și o caligrafie excelenta . Cu siguranță ști ca pana a fost singurul instrument de scriere ? A fost o pană de gâscă sau de curcan, cu un vârf tăiat cu grijă . Pana  se taie in diferite unghiuri in functie de grosimea textului dorit .istorie scriere  invitatie de nunta

Cum se realizează o pana pentru scriere.

Când cuplurile scriau caligrafic cu instrumentul de scris , scrisul de mână , după standardele de azi , ar fi  fost o operă de artă .

Formularea
Formularea  a fost foarte asemănătoare cu formulările ” corect social ” folosite in ziua de astăzi . Diferența majoră este că formularea , în cele mai multe cazuri , a inclus numele invitaților, ca parte a textului . Totul era precizat , inclusiv data și ora evenimentului .

După ce se scria , fiecare invitație a era plasata într-o forma de protecție ( un plic realizat manual ) . Pe ” plic ” , ceea ce se numește acum plicul interior , ar include numele invitatului (de exemplu , ” Ducele si Ducesa de Windsor ” ) . La sfârșit , un sigiliu de ceara fierbinte se aplicat pe plic . ( Sigilii de ceară pe care se aplica de cele mai multe ori sigla familiei . )sigla pe ceara din 1747 (pecete din 1747)

Serviciul Poștal
Fără nici o formă de serviciu poștal , aceste invitații trebuiau să fie livrate de mână . Aceasta a fost sarcina pentru unul dintre servitori , călare , în toate condițiile meteorologice .

Astfel a apărut necesitatea unui plic ” exterior ” . Acest plic exterior a servit un scop dublu . Acesta a fost folosit pentru a proteja plicul interior de la apă și murdărie și să ofere , de asemenea, direcții la moșia destinatari , castelul , sau ferma . In plus , nu existau ” adresele ” . Astfel ,” plicul interior ” a fost din nou înfășurat sau plasate într-un plic exterior . “Adresa” a fost de multe ori un set de direcții ceva de genul , ” Du-te o zi de călătorie pe drumul de Chelsea . Acolo , traversează podul de piatră și mergeți dincolo de cele trei ferme până când vedeți intrarea de piatră marcata ” Wesley ” . Acolo , scoateți această acoperire , și o înmânezi portarului . Așteptați un răspuns scris sau verbal. “postas

Tiparului
Tiparul a apărut în Europa la mijlocul secolului al 13-lea . Chiar și așa , tipăriturile de nunta sau invitații sociale nu au început până la începutul secolului 20 . O parte a elitei , fascinat de industrializare , a început sa folosească invitații ” produse în masă “, probabil ca o noutate sau pur și simplu ca o altă expresie a bogăției .

Adevăratul început al  invitație de nunta imprimate comercial a pornit în Statele Unite , probabil, după al doilea război mondial . Caracteristicile mari ale combinației de democrație cu industrializarea a fost  de a oferi omului capacitatea de a imita stiluri de viață și materialismul din elita societății .

Prima apariție a invitației tipărite a fost , probabil, pentru evenimente mari găzduite de industriași bogați care doreau să exploateze ” noua tehnologie ” . Treptat , acești factori au coagulat in favoarea mea si a ta, o invitație imprimata comercial accesibila .

Șervețelul (sugativa)

Progresele tehnologice în proiectarea tiparului au crescut viteza la care hârtia putea fi imprimata . In momentul in care cernelii îi lua ceva timp să se usuce , la fiecare invitație ce a fost scoasa din presă , un șervețel a fost pus peste ea , astfel că invitația următoare pusa pe partea de sus , nu s-e pata cu  cerneala din cea de mai jos .

Va puteți întreba de ce a devenit un obicei comun pentru a trimite invitații cu acest șervețel ” de protecție “, care este încă în vigoare . S-ar putea ghici răspunsul . A fost pur și simplu un semn pentru a arăta în mod clar că invitația a fost tipărit folosind o tehnologie nouă și fascinantă . . . spre deosebire de ” mână de modă veche scrisa ” a invitației ? În orice caz , includerea șervețelului absorbant continuă si in această zi si el a fost înlocuit cu material “calc” care la rândul lui are efecte grafice in tonalitatea invitației . In imaginile de mai jos sunt exemplificate invitații moderne disponibile in oferta www.cataloginvitatii.ro ce păstrează o rămășita a procedeelor de odinioară oferind o nota clasica atemporala.

invitaţia de nunta

 

Tipuri de imprimare

Familia tehnicilor tiparului înalt include xilogravura, metalogravura, gravura chimică în relief, linogravura, unele tipuri de colografie ș.a.
Dacă majoritatea ne putem permite tipuri de imprimare obișnuita. Elita sociala a simțit nevoia să se distanțeze de o astfel de “monstruozitate”. Ei au ales sa înmâneze invitațiile lor ” gravate ” . Acest lucru a servit un al doilea scop . A permis tipărirea invitației sa emuleze scrisul de mână din plăci de cupru gravate ce au fost făcute de mână .

Gravură , cum sugerează și numele , presupune lucrarea unui artizan la ” scrierea de mână “, în oglinda într- o placă de metal cu ajutorul unui instrument de sculptură . In această zi , cele mai bune invitațiile sunt gravate .

Cartide vizita realizate cu gravura de ma sus

 

 

 

 

Plăcile de gravură de astăzi sunt realizate prin producerea mai întâi a unei placi fotografice a textului . Această placă este apoi utilizat pentru a expune o placă de cupru sensibilizat , care este apoi gravat cu acid. Se pot imita o mare varietate de stiluri de litere , numite fonturi . Unele fonturi chiar imita stiluri de litere caligrafice . Deci, dacă sunteți din clasa sociala de elita, invitațiile sunt gravate și tipărite numai pe cele mai bune stocuri de hârtie .

Procedeul de imprimare des întâlnit in SUA si alte tari numit Letterpress este foarte popular si este realizat cu o tiparnita ca cea folosita de noi in prezentarea video de mai sus . Am realizat prin acest procedeu cartile de vizita pentru cataloginvitatii.ro

Acum știți de ce există plicuri interioare și de ce există șervetele”sugative”  . Acestea sunt pur și simplu activele tradiționale din zilele vechi . În mod similar , sigiliile pentru plic (autocolant) sunt echivalentul produs în masă pentru a înlocui sigiliul de ceară fierbinte .
Este cerneala ridicata sau gravura, tiparul înalt atât de important ? Nu , acestea au fost doar inovații tehnologice .

Dar așteaptă . . .  cu privire la aceste invitații prin email-uri ? Îmi pare rău , asta e pentru persoanele cu nici un gust .

Informații suplimentare
Următoarele cărți sunt bine cunoscute și resurse excelente de eticheta , formulări , abordând și alte aspecte :

Nancy Tuckerman și Nancy Dunnan ,Amy Vanderbilt “Complete Book of Etiquette” – Complet rescris și Actualizat , Doubleday , 1995. ISBN 0-385-41342-4

Steven L. Feinberg , Crane’s Blue Book of Stationery: The Styles and Etiquette of Letters, Notes, and Invitations , Doubleday , 1989.

Invitatie la vals by Mihail Drumeş – rezumat

Romanul „Invitatie la vals” de Mihail Drumeş

surprinde frumuseţea tumultoasă a tinereţii, dorinţa nestăvilită de a experimenta senzaţii noi, idealismul iubirilor ce par veşnice şi dramatismul unor decizii radicale influenţate de stările intense de moment care au însă consecinţe ireversibile.

„Totul s-a sfîrşit: nu-mi rămîne decît să mă sinucid.” – Cu aceste cuvinte incepe romanul al carui nume este inspirat de piesa lui Weber, „L’invitation à la valse”.

Tudor, un student la drept, privea relatiile cu fetele ca pe o joaca. Nu investea niciodata sentimente intr-o relatie, oricat de frumoasa era fata respectiva. Avusese la viata lui parte de multe fete, asta datorita charmului de care dispunea. Era singur la parinti si destul de rasfatat. Studia dreptul la Bucuresti.

Desi nu-si dorea sa se implice intr-o relatie serioasa, isi face una aproape fara sa vrea. Isi pune in minte sa o cucereasca pe vecina de camera, pe Mihaela(sau Micaela/Michaela cum este numita in anumite variante ale cartii) care ii facuse o impresie destul de placuta. Incepe prin scrierea unor scrisori de dragoste care la inceput ii sunt inapoiate insa pe parcurs ii sunt acceptate. Acest joc tacut al lor are rolul de a pregati terenul de lupta. Ceea ce-l indemnase pe Tudor sa lupte fusese reticienta cu care privea Mihaele lucrurile. Parea greu de cucerit. Inca din primul moment ea reprezentase pentru el mai mult un teritoriu necunoscut pe care dorea cu orice pret sa-l cucereasca.

Si reuseste in cele din urma. Ea ii cade in brate. Se indragosteste de el, desi simte o oarecare raceala la el, nutreste speranta ca va reusi sa-l faca sa devina al ei. In cele din urma i se daruieste. El ii face tot felul de surprize. Se duc impreuna la mare, unde are loc prima cearta. Pentru a se impaca el ii face o surpriza, o mica excursie la Constantinopol.

La intoarcere el realizeaza cat de mult se apropiasera si ii e teama sa nu se indragosteasca si sa-si doreasca sa ramana cu ea, asa ca pune capat relatiei. Ii scrie o scrisoare de adio. El spera ca ea sa-i cada la picioare si sa-i ceara iertare in caz ca-i gresise cu ceva. Oricum sa reactioneze cumva. Insa Mihaela nu face absolut nimic. Tacerea ei il face sa se manieze si ii mai trimite o scrisoare prin care o anula pe prima zicand ca prima fusese doar un test, pe care datorita lipsei de reactie il picase, si o invinovateste pe ea pentru distrugerea relatiei. Nici la cea de-a doua scrisoare nu primeste nici un raspuns.

El pleaca in vacanta la tara. Acolo realizeaza ce reprezinta Mihaela pentru el si se intoarce in Bucuresti cu speranta sa o poata gasi si casatori cu ea. O gaseste printr-un noroc. Ramasese insarcinata cu el, insa era foarte dezamagita de atitudinea pe care o avusese el. Cum se despartise de ea stiind foarte bine cat de mult il iubea ea.

Desi accepta sa se casatoreasca cu el, ea ii pregateste o razbunare. Pierderea sarcinei va face razbunarea si mai posibila. Ea are intentia de a-l insela si parasi pe sotul ei, insa planul ii este dat peste cap. Are un accidentde masina tocmai in momentul cand se intalnise cu eventualul amant. Bineinteles ca Tudor crede ca ea il avusese deja amant asa ca o paraseste si o obliga sa se casatoreasca cu amantul ei.

Aceasta casatorie o va ruina pe Mihaela. Ea il iubea in continuare pe Tudor, iar faptul ca el apare in postura unui inger pazitor si ocrotitor al familiei ei o pune in imposibilitatea de a mai trai o viata linistita asa ca in cele din urma se va sinucide lasand in urma un singur bilet de adio lui Tudor, caruia ii explica tot ceea ce traise ea. Fericirea de dinainte de prima despartire si chinul de dupa divort. Atunci realizeaza si Tudor cat de mult o iubise si cat de mult rau ii facuse, iintentionat. Desi nu crezuse ca o va aduce in aceasta situatie, el fusese cel care o impinsese sa faca pasul. Asa ca hotareaste ca nici el nu mai are nici un rost pe pamant si se sinucide la randul lui.